Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Uitprobeer fase

15 juni 2009
ja ja lieve Lotte, je bent nu in de uitprobeer fase. Sinds 2 weken ben je hier echt me bezig. Op de creche heb je inmiddels al 2 keer op het strafbankje gezeten. Hiervoor had mamma hier niet eens van gehoord dat ze die hebben. Maar Letitea vertelde dat je niet zo lief was, je ging iedereen duwen en wilde overal op waar andere kindjes al op zaten, zeer herkenbaar van thuis. De week erop zat je er weer een keer op.

Thuis ook, je daagt mamma erg uit. Als je je zin niet hebt ga je of gooien met dingen naar mamma toe, of roept stommerd, een woord dat pappa en mamma niet willen dat je dat zegt. Of Hidde krijgt een tik of een duw als die te dicht in de buurt is. Of je gaat gewoon heel hard krijsen.

Op Piggelmee denken ze dat het nu ook komt omdat je 1 van de oudste bent, ik denk zelf ook dat het hier een deel mee te maken heeft, je bent je grenzen aan het verleggen, je zoekt uitdaging. Op de peuterspeelzaal ben je nog wel lief maar dit is ook minder lang, maar 3 uurtjes en misschien doe je hier al meer dingen die je leuk vindt, je komt regelmatig met tekeningen thuis en kunstwerken.

Als ik vraag waarom je naar de basisschool wilt zeg je omdat je wilt leren schrijven. Hier ben je echt al heel erg mee bezig.  Je naam schrijven doe je al een tijd, maar je herkent ook echt al veel letter. Laatst stond er ergens het woordje Lotto en dan zie je dat dat bijna jouw naam is en je noemt alle letters op.

Ook cijfers en tellen vind je heel erg leuk. Ja voor jou hoop ik dat het snel oktober is.

Het is alleen wel erg jammer dat je nu zo ontzettend aan het uit proberen bent, je drijft je moeder soms echt tot wanhoop. Maar dan vlak erna kan je weer zo ontzettend lief zijn. Ook komt het omdat je in de middag moe bent, je zou eigenlijk nog moeten slapen maar thuis doe je het niet meer. Het voordeel ervan is wel dat je 's avonds heel erg snel in slaap valt..

Knippen, knippen

14 juni 2009
Dit is echt je favoriete bezigheid, allemaal papieren in stukjes knippen en in bakjes doen. Dit is dane ten zeg je. Hoeveel papier er door jou al verknipt is durf ik niet te zeggen.

Afgelopen weekend wilde je liever bij opa en oma thuis blijven om te knippen en te kleuren dan naar het strand toe te gaan, gek kind ben je soms hoor

Hemelvaart weekend

21 mei 2009
Op woensdag gingen we naar Handel, jij hebt heerlijk in de auto liggen slapen.  We gingen net als vorig jaar Paasweekend met een hele groep naar een huis in Brabant.

We hebben heerlijk weer gehad, alleen maar zon. het waren heerlijke dagen, het huis was prima met een leuke tuin erom heen. We hebben leuke dingen gedaan, hout gesprokkeld in de bossen voor de open haard die buiten staat bij het huis. We zijn naar een waterplas geweest en hebben daar heerlijk in en om het water gespeeld. En we zijn naar een aardbeien hofje geweest. Daar heb je heel fijn gespeeld, er was een skelterbaan waar je veel in de skelter hebt gereden, prachtig vond je dat, met een echt verkeerslicht en benzine pomp.

Daarna heb je samen met alle andere kinderen aarbeien geplukt, mamma was daar niet meer bij want ik was met Hidde naar het huis gegaan want Hidde moest slapen. Pappa zei dat je het leuk had gevonden om ze te plukken.

Je hebt heel veel met Dennis gespeeld, je lag samen met Hidde en pappa en mamma op 1 kamer en dat ging eigenlijk erg goed.

Kortom het was weer een geslaagd weekend.

Poep in je broek

16 mei 2009
Je bent nu helemaal in de poep en plas grapjes. Tegen opa zei je de hele tijd poep. Waarop opa antwoordde in je broek. Dus nu als je opa ziet zeg je maar meteen de hele zin... poep in je broek haha je hebt zo'n lol...

Het is nog zo heerlijk onschulidg ben bang dat het over een tijd wel andere woorden zullen zijn

Curacao

23 april 2009
Vandaag zijn we teruggekomen van onze vakantie naar Curacao. de heereis ging goed, we werden al om kwart voor 5 in de ochtend opgehaald en jij en Hidde waren heel erg lief toen we je wakker maakte. Het was ook wel een beetje spannend, buiten nog donker.

Op schiphol ging ook alles goed, en de tijd ging ook snel en gelukkig ging het vliegtuig op tijd. Je viel in het vliegtuig vrijwel meteen in slaap. Tijdens het opstijgen sliep je al. Toen je wakker werd waren we al boven de wolken aan het vliegen en jij zat bij het raam. Toen je naar buiten keek zei je tegen pappa, kijk de wolken zijn naar beneden gevallen

Je hebt voor de rest niet veel geslapen, je was wel heel lief. Je hebt 's avonds goed geslapen. de volgende dag gingen we al in het zwembad zwemmen dat vond je heel erg leuk.

Je hebt zoveel gezwommen tijdens de vakantie, het zwembad vond je wel leuker dan het strand maar ook daar had je het erg naar je zin. Je had ook snel een vriendje en een vriendinnetje, Senne en Jip. daar heb je veel mee gespeeld. Aan het einde van de vakantie had je ook Romar ontmoet, daar heb je ook veel mee gespeeld.

Ook had je een duikbril gekregen en hier zaten ook nog vinnen bij en een snorkel. Pappa ging naar de duikschool toe en jij had alles aangetrokken en zat zo achter in de auto. Bij de duikschool kwam jij in je hele outfit binnen en de mensen vonden dat zo schattig. Ze hadden een tijdje later nog over je..

Je hebt zoveel gezwommen, meer onder water dan boven water.... kleine waterrat.

Op het strand Laguna heb je nog schildpadden zien zwemmen in zee en zelfs geaaid, dat vond je wel spannend.

Omdat je zo lief was mocht je in een speelgoedwinkel van pappa en mamma iets uitzoeken wat je graag wilde hebben. en wat koos je? Een prinsessen horloge..wel roze natuurlijk. maar opa zou die niet zo mooi vinden zei je want Opa houdt niet van roze.

de vakantie was helemaal heerlijk, je bent zo bruin geworden.  Tijdens de terugreis heb je nog lekker geslapen.  Je wilde alleen wel weer terug naar Nederland, want je wilde fietsen en je wilde weer naar opa en oma.

wanneer gaan we weer?

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.