Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Laatste keer Piggelmee

29 september 2009
Vandaag ga je samen met Hidde afscheid nemen van Piggelmee, de creche waar je  2 jaar bent geweest. Jij had er helemaal zin in en vond het niet erg. Je had een traktatie uitgezocht die mamma moest maken, het was een koffertje met daarin allemaal spekjes en voor de leidsters een boek met een mooie foto van jou erin.

Je was heel erg lief geweest en had veel bij Daan in zijn klasje gespeeld, vond Letitea (je leidster vanaf dag 1) niet leuk want zij wilde dat je bij haar bleef spelen want ja het was je laatste dag maarje mocht wel hoor en later kwam je weer bij hun spelen.

Je hebt je afscheid samen met Hidde gevierd, ze hadden nog een mooie feestmuts gemaakt met allemaal prinsessen. Jij  vond het helemaal niet erg om weg te gaan.. mamma had het er moeilijker mee. Letitea gaat je ook missen, je was altijd zo'n gezellige babbel en grappenmaker, ze zei dat als ze volgende week hier weer was ze je dan wel zou missen.

Ja meis, iedereen vond je daar een gezellig meisje die veel grapjes maakte. En toen Hidde in het begin toen hij er kwam verdrietig was en zij hem niet zo snel rustig kregen riepen ze jou en dan ging jij hem troosten.

Toen mamma zei dat je naar dezelfde creche gaat als Hidde als je uit school komt, voor jou heet het dan BSO  zei je tegen mij, nou als Hidde dan hult kan ik naar hem toe om hem een knuffel te geven en hem te troosten. Lief he?

Ja weer een fase die we afsluiten, de kleine meid wordt steeds groter, het gaat zo snel opeens.

Je eerste schooldag!

07 september 2009
Vanochtend had je je eerste schooldag, je mocht een ochtend gaan wennen, van kwart voor 9 tot 12. Je mag in totaal 5 ochtenden gaan wennen voordat je hele dagen mag. op je verjaardag ga je voor het eerst "officieel".

Mamma had een rugzak voor je gekocht, en in London had ik nog een etui voor je geocht met stiften erin en potloden, niet voor school maar hij moest wel mee. Pappa, mamma en Hidde gingen je brengen. Jij op je eigen fiets, rugzakje op en daar ging je.

Bij school aangekomen kwamen we Jasper tegen, ons achterbuurjongetje bij wie je in de klas zit. Hij liet je zien waar je je fiets neer mag zetten. En daar ging je, je liep de school binnen alsof je er al weken kwam, maar Juf Felien een handje geven dat nog niet dat vond je eng.

In de klas werd door de juf verteld waar jouw stoeltje staat. Wij mochten nog even blijven, alle ouders en toen om tien over half 9 het belletje ging moesten we afscheid nemen. Dat ging hartstikke goed, zonder problemen. Je mocht bij het raam staan om te zwaaien en dit deed je heel enthousiast, met handkusjes erbij. Je had vandaag ook al meteen gym dus dat was ook goed.

Om 12 uur kwam mamma je halen, samen met Hidde en alles was heel erg goed gegaan. Je had al goed meegegymd en je had een sticker op je handje gekregen omdat je zo goed je best al had gedaan.

Thuis vertelde je niet zo heel veel, je was echt heel erg moe. Maar de volgende dag op de creche heb je heel enthousiast over school verteld.

Donderdag de 10e mocht je weer en het ging weer heel erg goed. Je bent goede vriendjes met Jasper en dat is erg leuk om te zien. Ook nu weer een grote lach toen ik je weg had gebracht, goed hoor meis!!

Mamma had het ook beide keren droog gehouden, goed he Krijgt mama nu ook een sticker?

Blauw kapje ? ? ? ?

31 augustus 2009
vanavond tijdens het eten deden we een spelletje. Jij gaf papa een kus en mama vroeg dan: "wie geeft daar een kus?".    Eerst zei je: 'wij niet !"

Hierop gaf papa als smoes: 'Roodkapje ! "  waarop jij weer reageerde met: "BLAUWKAPJE"

Logeren in een kasteel

29 augustus 2009
Vandaag gingen we met ons viertjes naar de Ardennen (Belgie), naar erezee om precies te zijn. Mark en Monique Nieuwmans waren dit weekend 13 jaar getrouwd en hadden ons samen met nog ca 40 mensen uitgenodigd om in een kasteel te logeren voor 2 nachtjes.

Vrijdagmiddag hadden we jullie opgehaald bij de creche en daar gingen we. Gelukkif had je een tijd geslapen in de auto. Daar aangekomen vond je het prachtig, we sliepen met ons viertjes op 1 kamer.

Er waren veel kinderen en jij hebt heerlijk gespeeld. Op zaterdag zijn we naar een speeltuin geweest, terwijl pappa aan het kanoen was op de rivier de Ourthe.

's avonds gingen we barbequen. Op zondag ging jij samen met pappa en de rest naar een bos toe, mama bleef bij Hidde op het kasteel, hij had zo weinig geslapen dat we graag wilden dat hij in iedergeval 1 middag even goed ging slapen. Maar ja mamma had net zo goed meegekund want Hidde was helemaal niet gaan slapen.

Jij had het heel erg leuk gehad, na het avondeten gingen we weer terug naar huis, jij hebt bijna  de hele weg in de auto geslapen en thuis konden we je zonder problemen in bed leggen.

op weg naar kasteel in erezee (belgie)

28 augustus 2009

We gingen vandaag richting Erezee te Belgie. Daar hebben Mark en Monique een kasteeltje afgehuurd vanwege hun 13 jarig huwelijsjaar.
's ochtends hebben we je eerst naar de creche gebracht om je 'smiddags op te halen. Toen we je kwamen ophalen bleek dat je de hele creche had verteld dat je naar een heus kasteel zou gaan. Alle leidsters vroegen dan ook of het waar was. Tot hun verbazing had je het zelf niet verzonnen maar bleek het echt zo te zijn.

Op weg naar Belgie gingen we ook nog even langs Oss. Daar even een oud Vikingspel opgehaald.
In Oss aangekomen zei jij: " Papa, opschieten"  Op de vraag: "Waarom" antwoordde je: "Ik heb gepoept". "En ik heb HELE sterke poep". "Heel sterk want straks komt hij uit mijn luier !! "

 

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.