Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Tafeltjesavond

24 november 2009
 Vanavond hebben we ons eerste gesprek bij juf Felien. Pappa en mamma zijn wel benieuwd hoe je het doet. De juf vertelt dat je het erg goed doet, dat je het leuk vind op school, nou dat verbaast ons niet want je gaat er met een grote lach in en komt er met een grote lach weer uit.

De juf vindt dat je alles snel oppakt, je bent een heel zelfstandig meisje, het overblijven op school had je zo door,  in de klas doe je goed mee, je steekt je vinger op en als je het antwoord niet weet mogen andere kindjes je helpen. Met gymen doe je goed mee, klimt en springt overal vanaf en op. Als iemand iets doet wat niet mag dan ga je netjes naar de juf en vertel je het haar. Op het schoolplein speel je al leuk met de andere kinderen uit je groep mee.

Je doet goed je best met zingen en hebt niet een voorkeur voor een bepaalde hoek maar knutselen en verven vind je wel erg leuk. Thuis kom je ook met allemaal liedjes die wij nog helemaal niet kennen, is erg leuk. 

Eind januari krijg je je eerste rapport...

School

15 november 2009
Nou je bent nu alweer ruim een maand naar school aan het gaan en je vindt het hartstikke leuk. Je zit inmiddels aan een andere tafel, naast je buurjongen Jasper.

Je gaat nog steeds met een grote lach naar binnen en komt met diezelfde grote lach weer naar buiten. Mamma is erg nieuwsgierig hoe je het op school doet en volgende week hebben we een praatje met je juf en horen we meer.

Je hebt nog niet echt met vriendjes afgesproken maar dat komt allemaal vanzelf. Afgelopen vrijdag had je open podium. dit is ca 4 keer per jaar. Jullie oefenen in de groep dan iets in bijv een iedje en dit wordt dan op het podium in de aula opgevoerd. Het was heel leuk om te zien, jullie deden een paar liedjes in het thema herfst met een klein dansje erbij. jij stond helemaal vooraan en deed heel goed mee, was zo leuk om te zien. pappa kon er helaas niet bij zijn maar mamma heeft het op de video opgenomen.

Nou meis hou vol zo!

Papa doe eens gewoon

18 oktober 2009
Je zat al aan tafel en papa ging nog even wat pakken in de keuken. Daarbij deed papa een beetje gek.

Jou woorden waren: ' Papa, doe eens gewoon!'

Eindelijk 4 jaar!!

07 oktober 2009

Het heeft even geduurd (om precies te zijn een jaar) maar nu ben je dan eindelijk 4 jaar. Je was vroeg wakker, al rond 5 uur maar toen ben je weer bij mamma in bed in slaap gevallen. Je kreeg alvast een kado van ons, een cd speler. Toen hebben we ontbeten en hebben we je naar school gebracht, je eerste echte officiele verjaardag.

Het was woensdag wat als voordeel had dat je maar tot half1 school had. Je had een hele mooie feestmuts gekregen.

Opa Scheveningen kwam ook nog gezellig langs, had je allerlei spulletjes van gekregen voor in je keukentje.

's Middags kwamen er vriendjes uit de buurt, je bent echt heel erg verwend.Je had een Hello Kitty taart. Voordat de kinderen kwamen had je van pappa en mamma ook nog rolschaatsen gekregen en daar heb je buiten nog even op gereden. Je vond die echt heel erg mooi. ook heb je nog een soort van verfpistool gezien, erg leuk.

Aan het einde van de middag kwamen opa en oma langs en bleven ook pannekoeken eten.

Je was helemaal op aan het einde van de middag, het was ook een drukke dag. Ja en vanaf vandaag mag je elke dag naar school...

een fase afsluiten

03 oktober 2009
Nou lieve meis, het is tijd om met een nieuwe fase in je leventje te gaan beginnen, en wat heb je er zin en je bent er zo klaar voor. Of je mamma dat ook is is nog maar de vraag, mamma heeft er wel moeite mee hoor.

Nog een paar dagen en je wordt 4. Al een heel jaar, je was net 3, vraag je word ik al bijna 4 want da ga ik naar de basisschool. Nou meis nog 4 nachtjes en het is zover...

Je hebt al een paar keer een wenochtend gehad op je nieuwe school, de Maria Bernadette en je vindt het helemaal leuk. Maandag heb je je laatste wenochtend en woensdag mag je voor het "echie".

Je hebt inmiddels afscheid genomen van de peuterspeelzaal en van de creche, mamma druk in de weer met het maken van allerlei traktaties en jij helemaal blij dat je ze uit mag delen.

Ja lieve Lotte, je bent een super meid,op het moment ben je wel erg je grenzen aan het verleggen en ontzettend aan het kijken tot hoe ver je kan gaan en af en toe ook niet lief naar je broertje, even snel een klap op zn hoofd of hem duwen maar ja dat hoort erbij zeggen ze.  Maar gelukkig is dit maar een klein deel. Je bent ook een heel erg lief meisje met een grote humor. Je maakt leuke grapjes. Je bent een heel erg slim meisje maar je nadeel is dat je denkt alles meteen te kunnen. Je wilt leren lezen maar je denkt dat je dat in 1 keer kan en ja dat is niet zo dus dan raak je gefrustreerd en dan wil je er niets meer aan doen.

Je wilt graag helpen in de keuken als ik aan het koken ben, kleuren en knutselen vind je ook erg leuk, maar het leukste is nog altijd, papier in kleine stukjes knippen en in bakjes stoppen.  Maar je bent ook erg leuk aan het tekenen, bloemen, hartjes grappige poppetjes. Op televisie heb je een programma dat heet Loui en die leert je tekenen en dan ga vaak met pappa ook tekenen en natekenen wat Loui maakt.

Nou meis ik hoop dat je een hele leuke tijd op school gaat hebben bij Juf Felien in de klas en dat je maar een hoop vriendjes en vriendinnetjes mag krijgen.

Ik hou een heleboel van je!

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.